The new headquarters

In and on the building, the core product of the Ziegler Group – wood – was to be processed. From 18 meters long logs on the outside facade to the interior.

The claim to the architects (“Brückner and Brückner”) was to implement everything that can be represented with wood. This has been implemented to the extent that only cellars and staircases are made of concrete. Here the formwork for the visible concrete walls was created from own unplaned wooden boards, so that the wooden structure can be seen in the surface of the concrete.

After only one year of construction, the new administration building was moved from the departments of the headquarters. In addition to offices, specially designed meeting rooms and a spectacular viewing platform of the sawmill, the new building is also equipped with a canteen for the employees. This is filled with life by the “holzfellas. ”